Curatare praf / Inlocuire pasta termoconductoare

Cand este necesara aceasta interventie de curatare praf ?

Cu siguranta aceasta operatiune este una din cele mai simple de facut . Nu trebuie decat sa desfaci cele 2 suruburi ce tin o parte laterala a calculatorului si verifici daca este praf in calculator si pe componente .

Prima componenta ce retine praf este sursa deoarece are ventilator iar forma ei “ de cutie “ , “ ajuta “ la retinerea prafului . Un alt ventilator il gasim deasupra procesorului . Este foarte important ca acel ventilator sa functioneze in parametri normali asa ca nu ezita sa il verifici .

Carcasele calculatoarelor pentru a avea un ciclu de aer , au alte ventilatoare auxiliare , puse pe carcasa , ce atrag praful in timpul rularii .

Atunci cand va jucati placa video al PC-ului este cea mai solicitata. Daca ventilatoarele nu pot raci foarte bine placa video si celelalte componente atunci calculatorul se opreste. O alta situatie des intalnita este atunci cand pasta termoconductoare s-a uscat si transferul de caldura nu mai este facut optim .

Daca dupa putin timp de la pornirea calculatorului ventilatoarele incep sa se invarta la turatii mari si produc zgomot ridicat , atunci este foarte posibil ca praful sa fie prezent in calculator . Este foarte important ca toate ventilatoarele din calculator sa se invarta normal pentru a putea mentine o temperatura optima in carcasa .

Se intelege cat de importanta este curatarea calculatorului de praf . Din acest motiv nu este recomandat ca praful sa aduca probleme pentru a-l curata , el trebuie curatat periodic , preventiv , pentru a preveni eventualele probleme grave ce pot aparea . In functie de mediul in care este folosit calculatorul , il puteti aduce la curatat odata la 6-12 luni , iar el cu siguranta va “ respira “ si functiona mai bine,

Ce anume facem cand curatam un calculator de praf ?

Se dezasambleaza integral calculatorul ( lucru recomandat sa fie facut doar de personae specializate )
Se sufla cu aer comprimat praful chiar si din locurile greu accesibile , se curate cu alcool izopropilic ( daca este cazul )
Daca este cazul , reconditioneaza ventilatoarele calculatorului sau se inlocuiesc cu unele noi ( daca situatia o cere )
Pasta termoconductoare uscata , se curate cu o solutie speciala si se adauga una noua , de buna calitate
Se asambleaza toate componentele calculatorului , se porneste si se ruleaza programe specifice care simuleaza o rulare excesiva a calculatorului pentru a vedea temperaturile maxime inregistrate pe procesor , placa video, etc

De ce sa faci o curatare de praf profesionala ?

Serviciul de curatare costa putin si oferta multe avantaje .
Include inlocuirea pastei termoconductoare ( responsabila de transferul de caldura dintre procesor si cooler ).
Performantele oferite de catre calculator cresc considerabil deoarece procesorul ruleaza la o temperatura mai mica iar calculatorul “ respira “ mai usor.

Solutii software

Devirusare PC/Laptop, recuperari de date, instalare programe si sisteme de operare cu drivere, etc.

Te putem ajuta cu preluarea echipamentului de la domiciliu, in cazul in care nu ai timp sa-l aduci la noi. Nu trebuie decat sa soliciti asta:

1Tariful pentru deplasare este de 45 lei. Include preluarea echipamentului, constatarea si returnarea echipamentului, reparat sau nu in functie de ce alegi;

2Constatarea/diagnosticarea se poate face doar in locatiile noastre;

3Intotdeauna vom completa si semna un process verbal de predare si primire;

4Dupa diagnosticare iti vom comunica pretul cat si timpul necesar pentru a repara defectiunea si vom incepe lucrul doar dupa acceptul tau;

5Iti predam echipamentul in cel mai scurt timp , reparat sau nu , in functie de ce alegi !

ITI REPARAM LAPTOPUL, CALCULATORUL SI IMPRIMANTA, ORICARE AR FI PROBLEMA, DOAR IN BUCURESTI!

In aceste zile, laptopurile si tabletele, deoarece sunt portabile si usor de folosit, devin un gadget din ce in ce mai uzual. Ca oricare tehnologie, ele devin din ce in ce mai performante, mai rapide, mai tehnologizate. Dupa o perioada de utilizare isi pierd aceste performante, fiind necesara o operatie de curatire si de imbunatatire a lor .
Experienta acumulata din anul 2002 ne recomanda ca fiind un ajutor de nadejde. Deci inainte de a lua o decizie privitoare la achizitionarea sau repararea unui echipament – pur si simplu intrebati-ne.